Linda

 

 

 

 

 

 

 

Leva, träna, äta, sova, jobba, göra och bara vara. Att verkligen känna glädje, sorg, nyfikenhet, trötthet, energi och lugn. Att sanningsenligt kunna se sig själv lika viktig som andra, inte mer, inte mindre utan lika viktig. Att inse att det är då man kan vara där än mer för andra. För mig var det i systervetenskaperna yoga och ayurveda som jag fann metoden som hjälper mig med just det och mer. Filosofin bakom, att allt hänger samman och att allting ursprungligen är möjligt, inspirerar, öppnar upp och ger modet att fortsätta, att ta ett steg i taget och samtidigt hinna njuta under tiden.

 

När vi ses

När du kommer till mig i one-to-one och/eller konsultation kommer vi att jobba med både kroppen och knoppen, det blir som att skriva kontrakt med dig själv. Ett kontrakt för att finna, och bibehålla, livsbalans samt inre styrka och glädje.

 

·       Vi tar avstamp i vem du är och hur din livssituation ser ut.

·       Vi ser till att förstärka det som redan är sunt.

·       Vi identifierar vad som gynnar din hälsa.

·       Vi kombinerar rörelse med andning.

 

Med en metodisk tillåtande inställning tar vi fram verktygen som är rätt för dig, det kan gälla sömnrutiner, kost och träning (fysisk och/eller mental).

Ses vi på en workshop eller yogaklass så kommer de också att vara baserade på att, trots att allt hänger samman, så är vi olika, vi har olika förutsättningar och vi har olika behov. Det är olika olika dagar, olika olika kroppar och ofta olika i de olika sidorna i kroppen. Att använda stöd när det behövs och utgå från hur det står till när vi ses är därför vitalt.

 

Min utbildning

Jag är RYT 500* genom ISHTA** yoga där Katrina Repka, Ulrica Norberg, Sarah Platt Finger och Alan Finger är fantastiska yogamästare, genom Virya*** yoga inkl. doshaspecifik gren där bl.a. Josephine Selander, Megan Davis och Peter Ljungsberg är kunniga lärare. Jag har även en Yin**** yoga utbildning hos erfarna Magdalena Macweld. Studerade till Ayurvedisk hälsorådgivare hos utvecklande förmedlande Hasse Bengtson*****. Inom kort också diplomerad i Yoga Nidra och Restorative hos Mona Anand. Utöver mitt intresse och liv med yoga startade karriären med bl.a. en fil.kand. i kommunikation från Örebro Universitet samt strategi, filosofi och internetmarknadsföring vid Harvard University i Boston. Mycket lärorika år. Detta gör att mitt företag idag kan stå på två ben, där det ena utgörs av ayurveda och yoga, det andra av strategi och kommunikation bl.a. för mer miljöeffektiv transport på sjö.

  

* RYT - Yogaalliance.org

** ISHTA Integrated Science of Hatha Tantra & Ayurveda - ishtayoga.com

*** Virya yoga - nordiskyoga.se

**** Yin yoga - yinyoga.se

***** Ayurveda - mimerskalla.nu

 

Kontakt:

helen (at) swayyo.com

070-777 43 44

www.SwAyYo.com

 

Observera: vid mail, byt ut (at) mot @ och skriv ihop utan mellanslag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helén Jansson

Ayurvedisk Hälsorådgivning

Yogalärare

ISHTA- & Yinyoga